^На початок

Наші контакти

Поштова адреса:

   32600,Україна, 
   смт Нова Ушиця,
   вул. Українська, 18

тел/факс:

   (3847) 2-14-74

Електронна пошта:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Корисні посилання

verxrada

mistukr

you sel
decentralization1

oblrada

raurada

 vidKulturu
vidosvitu

biblioteka

tvorcosti

sadok



 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

Профілактика харчових отруєнь


З харчовими отруєннями щодня стикається величезна кількість людей. Особливо актуальна ця проблема у святкові дні та вихідні . Тому, напередодні свят маємо нагадати про основні симптоми та першу допомогу при отруєнні, адже вчасне лікування не лише пришвидшить одужання, але й застрахує від важких наслідків.


 Як правило, напередодні свят продукти закуповуються про запас, а іноді, за клопотами та підготовкою, їх взагалі забувають покласти у холодильник. Залишки зі святкового столу також традиційно вживають у їжу ще кілька днів. І нікому не спадає на думку, що різносоли вже втратили свіжість, почалися процеси розпаду та їжа поступово перетворюється на отруту. Однак дуже часто за таку «заощадливість» розплачуватися людям доводиться своїм здоров’ям. Через деякий час після вживання несвіжої їжі у людини з’являються такі розлади травлення, як нудота, пронос, блювання – які свідчать про харчове отруєння.
Профілактика харчових отруєнь
 Дотримання правил гігієни. Перед тим, як почати приготування їжі, завжди ретельно мийте з милом руки. Також пильно стежте за чистотою столових приладів та посуду, в якому готуєте їжу.
Розморожування м’яса. Найпоширеніша помилка багатьох господинь – повільне розморожування м’яса і м’ясних напівфабрикатів при кімнатній температурі. У той час, коли м’ясо всередині ще заморожено, на його поверхні починають активно розмножуватися патогенні мікроорганізми. М’ясо потрібно розморожувати або в холодильнику, поза морозильною камерою, або в мікрохвильовій печі. М’ясо необхідно під час готування ретельно піддавати термічній обробці. Вкрай не рекомендується вживати в їжу погано просмажене м’ясо з кров’ю.
Вживання сирих яєць. Багато людей вважають за краще вживати яйця в сирому вигляді, ніби так вони приносять більше користі. Однак у такому випадку дуже високий ризик зараження сальмонельозом. Більш того, навіть перед приготуванням яєць їх шкаралупу необхідно мити.
 Вживання продуктів, що знаходяться поза холодильником. Ні в якому разі не можна вживати в їжу м’ясні та молочні продукти, якщо вони знаходилися при кімнатній температурі більше двох годин . Навіть, якщо смак та зовнішній вигляд продуктів не змінено, вони можуть бути зіпсованими та становити загрозу для здоров’я людини.
Вживання продуктів харчування, які виготовляються в антисанітарних умовах. Хто з людей хоча б періодично не купує готові до вживання продукти з рук Купуючи подібні продукти, людина піддається ризику харчового отруєння. Адже ніхто не знає, що за продукти і в яких умовах вони зберігаються. За будь-яких обставин намагайтеся уникати подібних «покупок». Якщо ж голод все – таки візьме гору над здоровим глуздом, віддайте перевагу продуктам, що не містять м’яса. Наприклад, купіть булочку з родзинками. Як правило, саме м’ясо найчастіше і викликає харчове отруєння.
 Ні в якому разі не ігноруйте необхідність звернутися за медичною допомогою. Адже своєчасно надана допомога та проведення клінічних процедур при харчовому отруєнні, виступає гарантом того, що ризик шкідливих наслідків та ускладнень буде зведено до мінімуму.


Начальник відділу державного нагляду
за дотриманням санітарного законодавства
Новоушицького районного
управління Головного управління
Держпродспоживслужби в
Хмельницькій області Д.Бажан

Copyright © 2016. Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада Rights Reserved.


Facebook # #