^На початок

Наші контакти

Поштова адреса:

   32600,Україна, 
   смт Нова Ушиця,
   вул. Українська, 18

тел/факс:

   (3847) 2-14-74

Електронна пошта:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Корисні посилання

verxrada

mistukr

you sel
decentralization1

oblrada

raurada

 vidKulturu
vidosvitu

biblioteka

tvorcosti

sadok



 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Диеты от специалистов в похудении беру на all-diet.info.

Профілактики харчових отруєнь

Літо – найкраща пора року: сонячні теплі дні, свіжі овочі та фрукти, відпочинок на морі чи на природі. Однак, саме в цю пору відбувається значне зростання захворюваності на кишкові інфекції.

Харчові отруєння — неконтактні захворювання, викликані споживанням у їжу зараженого бактеріями продукту, рідше — продукту, що із самого початку містив токсини. Відмінність від харчових інфекцій полягає у зовсім іншому шляху передачі захворювання. Якщо інфекція є контактною за своєю природою, то причиною токсикоінфекції є наявність патогенних або умовно-патогенних мікроорганізмів у їжі. Вторинні випадки зараження можливі лише при умові повторного споживання зараженої їжі. Характеристика харчових отруєнь — це харчова зараженість в першу чергу, а в другу — порушення  технології  приготування або зберігання продуктів харчування.

Уникнути харчового отруєння набагато простіше, ніж інфекції, оскільки дотримання правил особистої та харчової гігієни дає практично 100% гарантію захисту від зараження.

Як уберегтися та  запобігти виникненню харчових отруєнь?

Для цього слід чітко дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог під час приготування їжі: 

  • необхідно мити руки перед приготуванням або споживанням їжі та після відвідування туалету. Слід також мити руки після розробки сирих яєць та м’яса;
  • ретельно мити фрукти та овочі, які вживаються сирими; 
  • гарячою водою та миючими засобами для посуду вимивайте робочий стіл на кухні, розробні дошки та кухонний інвентар, зокрема ті предмети, на яких розробляли сире м’ясо;
  • дотримуйтесь  температурного режиму при зберіганні продуктів, особливо тих, що швидко псуються;
  • при купівлі м'яса слід перевіряти наявність тавра, яке б свідчило про проходження ветеринарно-санітарного контролю; 
  • в жодному разі не їжте недосмажену (недоварену) птицю і м’ясо. Під час приготування м'яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
  • перед використанням слід обов'язково: молоко — кип'ятити, простоквашу-самоквас - використовувати лише для тіста, не пастеризований сир — для страв, які проходять в подальшому теплову обробку;
  • готові страви необхідно вживати свіжими, зберігати не більше визначеного терміну при температурі 2-6°С або в гарячому вигляді не нижче 65°С. Якщо страва готувалася заздалегідь, її слід перед вживанням перекип’ятити або просмажити, а не розігріти;
  • не підлягають зберіганню готові салати;
  • зберігати вироби з масляним кремом при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом — не більше 6 годин. У літній період кондитерські вироби з заварним кремом бажано не готувати;
  • зберігати продукти необхідно відповідно до зазначених умов виробником на упаковці; 
  • важливо уникати сусідства сирої продукції та готових страв.

Незабаром розпочнуться святкування випускних вечорів, урочистостей, проведення інших заходів в закладах громадського харчування. Побережіть себе, щоб не перетворити свято у страждання! Не переїдайте, не вживайте надмірної кількості алкоголю та гострих закусок. Суворо  дотримуйтесь  правил приготування та зберігання готових страв.

Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких!

ДСНС спільно із селищною радою оглянули техніку місцевих пожежних команд

1306181130618212 червня заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, полковник служби ЦЗ Сибіга Петро Петрович спільно із заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Новоушицької селищної ради Гринчуком Олександром Володимировичем та начальником Новоушицького РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, підполковник служби ЦЗ Гринчук Микола Миколайович, з метою перевірки готовності до реагування на пожежі під час весняно-літнього періоду здійснено огляд готовності техніки до дій за призначенням місцевої пожежної охорони Новоушицької ОТГ.

Під час огляду комісієюбуло оглянуто і перевірено на справність техніку пожежогасіння (п'ять одиниць), пожежно-технічне обладнання, забезпеченість особового складу МПК – спецодягом та спорядженням.

За результатами огляду було встановлено, що техніка та особовий склад готові до виконання завдань за призначенням.

ВИКОРИСТОВУЙТЕ РАЦІОНАЛЬНО ПИТНУ ВОДУ!

Новоушицька селищна рада та ГП «Водоканал» доводить до відома жителів громади, про те, що на даний час не вистачає питної води для забезпечення вкрай необхідних потреб (використання в лікарні, закладах дошкільної освіти та школах, тощо).

ПросимоНЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ питну воду з централізованого комунального водопроводу на сільськогосподарські потреби,  зокрема поливи присадибних ділянок та миття транспортних засобів.

При виявлені порушень «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» та у зв’язку із нераціональним використанням питної води, на осіб які здійснили правопорушення буде накладено штраф у розмірі від 170 грн. до 850 грн., відповідно до ст. 1031 КУпАП.

Також, повідомляємо про те, що на території Новоушицької селищної об’єднаної територіальної громади проводиться чергування контролерів щодо виявлення правопорушників.

Начальник юридичного відділу

Новоушицької селищної ради                                                     І.С.Зубаль

За втручання Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в державну власність повернуто землі вартістю близько півмільйона гривень

Новоушицьким відділом місцевої прокуратури приділяється постійна увага питанням законності використання земель державної та комунальної власності.

Встановлено, що у 2007 році між Новоушицькою райдержадміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої на території Вільховецької сільської ради.

Згідно з умовами укладеного правочину земля площею 11 га надана громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на 49 років та повинна використовуватись землекористувачем із дотриманням вимог санітарно-епідеміологічного та природоохоронного режиму.

Однак, у порушення вимог земельного законодавства щодо раціонального використання та охорони земель, орендарем земельна ділянка з моменту укладення договору та до цього часу не оброблялась, що потягло її забур’янення, самосів дерев та засмічення побутовими відходами.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до суду з вимогами розірвати вказаний договір оренди та зобов’язати орендаря повернути ділянку державі.

Рішенням Новоушицького районного суду позов задоволено.

Як повідомив начальник Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Рибіцький, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, землі сільськогосподарського призначення вартістю близько півмільйона гривень повернуті законному користувачу.

Copyright © 2016. Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада Rights Reserved.


Facebook # #