Проведено показовий День цивільного захисту в Новоушицькій селищній територіальній громаді

З метою відпрацювання єдиних методичних підходів до організації і проведення таких важливих заходів 17 квітня 2014 року, у Новоушицькій ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 було проведено Показовий День цивільного захисту, у якому взяли участь директори ЗЗСО Новоушицької селищної ТГ, начальник відділу освіти, мололоді та спорту ОТГ Маргарита ВЛАСОВА, головний спеціаліс відділу освіти Тетяна КОВАЛЬСЬКА та завідувач Камʼянець-Подільських територіальних курсів ЦЗ та БЖД (ІІІ категорії) Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Василь НІКІТІН.

Проведення даного заходу мало за мету закріпити здобуті теоретичні знання про небезпеки, що можуть трапитись, про їхні причини і наслідки для людей і навколишнього середовища та практично відпрацювати дії з особистої безпеки та захисту учнів у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час проведення Дня цивільного захисту учасниками були відпрацьовані дії за сигналами ЦЗ, проведено чергове тренування з евакуації учасників навчально-виховного процесу з приміщень навчального закладу.

Працівниками 16 ДПРЧ 2 ДПРЗ ДСНС України у Хмельницькій області, Національної поліції, ЕМД та НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницькій області проведені заняття з пожежної, мінної безпеки, правилам дорожнього руху, надання домедичної допомоги.

У практичних діях активну участь брали керівники ЗЗСО громади.

Учасники даного закладу показали спроможність вміло діяти у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

Показовий День цивільного захисту сприяє відповідальному ставленню до власної безпеки та безпеки оточуючих, професійної компетентності у педагогів, а також формує єдиний підхід до методики проведення такого заходу, зміцнюють зв’язок між закладами освіти та службами цивільного захисту.

Начальник відділу оборонно-мобілізаційної

роботи та забезпечення цивільного захисту

Новоушицької селищної ради Микола ГРИНЧУК

Поділитися:
Відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Новоушицької селищної ради
01.05.2024 12:45
Члени комісії розглянули один протокол про адміністративне правопорушення, яке передбачене статтею 152 КУпАП України (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених…
Минає 6 років, як загинув Герой Костянтин Паршенко
29.04.2024 11:54
У неділю, 28 квітня, минуло 6 років, як під час виконання службового завдання у смт Новоайдар Луганської області загинув наш земляк ПАРШЕНКО Костянтин Сергійович. Костянтин народився 24 листопада…
Оголошується конкурсний відбір учасників Тренінгу для тренерів щодо формування ефективних освітніх мереж
29.04.2024 11:31
Хмельницьке регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ оголошує конкурсний відбір учасників Тренінгу для тренерів щодо формування ефективних освітніх мереж в умовах відбудови та відновлення…