КОРОНАВІРУСНА ІНФЕКЦІЯ
Основні профілактичні індивідуальні заходи
До основних профілактичних індивідуальних заходів належать:
• Гігієна рук – часте миття з рідким милом або обробка спиртовмісними антисептиками з діючими речовинами –ізопропіловий спирт, етиловий спирт чи їх комбінації тощо, не рідше ніж раз на 3 години, та після кожного контакту з тваринами , відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, перед приготуванням їжі, тощо.
• Гігієна кашлю - під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки.
• Утримання від дотиків обличчя руками;
• Утримання від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань – кашель, лихоманка, ломота в тілі, або збереження обов’язкової дистанції ( не менше 1 метра) та обмеження в часі.
• У разі виникнення симптомів захворювання таких як, кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо, слід залишатися вдома та утримуватись від відвідувань місць скупчення людей;
• Використання медичної маски за наявності респіраторних симптомів її своєчасна заміна ( кожні 3 години) з подальшим знешкодженнями та миттям рук з милом або обробка спиртовмісним антисептиком;
• Ретельно готуйте їжу з достатньою термічною обробкою, зокрема м’ясо і яйця;
• Уникайте споживання сирих тваринних продуктів і страв без належної термічної обробки;
• Уникайте скупчення людей;
• Дезінфікуйте поверхні, яких торкалася інфікована людина.
Новоушицьке РУ ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області