Рекомендації щодо проведення профілактичних
заходів в закладах громадського харчування.
Необхідно:
• Не допускати працівників , які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян.
• При вході в заклад встановити для відвідувачів антисептичні засоби та інформувати про необхідність їх застосування.
• Забезпечити вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів та провітрювання не рідше , ніж кожні 3 години та після закінчення зміни.
• Проводити обробку поверхонь , місць контакту рук відвідувачів ( ручки дверей, місця сидіння, раковини, барні стійки, дитячі кімнати, тощо) спиртовмісними (з діючими речовинами –ізопропіловий спирт, етиловий спирт чи їх комбінації тощо) та дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції.
• Мінімізувати ручне миття посуду та, за можливості , забезпечити миття в посудомийних машинах при високих температурах .
• Забезпечити окреме місце для знешкодження використаних персоналом засобів індивідуального захисту та одноразового посуду, що використовується в пластикові пакети, що закриваються.
• Забезпечити знезараження (дезінфекцію) зібраних матеріалів перед знешкодженням протягом або в кінці зміни.
Новоушицьке РУ ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області