Кажуть, що алкоголь покращує капілярний кровотік, нормалізує артеріальний тиск і навіть знижує рівень цукру в крові.
Так і є, проте ефект триває до 30 хвилин. А після цього, навпаки, відбувається тромбування судин і різке підвищення тиску.
А щодо зниження рівня глюкози: насправді алкоголь стимулює апетит, відповідно, ми починаємо більше їсти — і це лиш підвищує рівень цукру в крові, паралельно порушуючи обмін речовин.
Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує: безпечної дози алкоголю не існує. Тож краще відмовитися від нього взагалі.
Натомість, тверезе життя знизить ризик розвитку хвороб серця, підвищить твою уважність та допоможе покращити стосунки з близькими.
Дізнайся про фактори ризику серцево-судинних захворювань тут: https://cvd.phc.org.ua/
#СтаньНаВартіСвогоСерця
Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».
Фельдшер санітарний
Новоушицького відділення
ДУ “Хмельницький обласний
центр контролю та профілактики хвороб
МОЗ України” Людмила Ріпак