Нова Ушиця відзначила День селища

Традиційне, але по-особливому грандіозне святкування відбулося в понеділок у свято Спомину чуда архістратига Михаїла.

19091611909162Як завжди, святкування розпочалося богослужінням у Чудо-Михайлівському храмі.

На території центрального стадіону селища, де проходило свято, розваг було на будь-який смак. Духмяні шашлики, інші смаколики радували новоушичан та гостей селища.

З першої години дня працювали виставки місцевих умільців, дитячих робіт підготовлених вихованцями будинку дитячої творчості, працювали атракціони і сувенірне містечко, проводились майстер-класи. Для малечі – свої атракціони: батути, веселі гірки, стрільба з лука тощо.

190916719091616А от шанувальників спорту зібрало спортивно-мистецьке свято. Найактивнішими були юні новоушичани – майбутнє та надія нашого селища. Юні спортсмени Новоушицьких НВК, ЗОШ І-ІІІ ст. №2, спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, коледжу Подільського ДАТУ вправлялися у змаганнях з волейболу, міні-футболу, гри у шашки та перетягуванні канату, а вихованці будинку дитячої творчості розважали глядачів та учасників святкування співами та танцями.

191916171909168Урочисту частину розпочали марш-парадом. Очолили колону учасники антитерористичної операції на сході України. У святковій формі вони пронесли Державний Прапор України та прапор Новоушицького району. За ними сформували колону гербів селища студенти коледжу, гімназисти Новоушицького НВК «ЗОШ №1, гімназія», Новоушицької ЗОШ №2, спеціалізованої школи-інтернату, будинку дитячої творчості.

190916141909165Парадом вишиванок пройшли колективи селищної ради, працівники відділу освіти, педагогічні колективи шкіл та коледжу, будинку дитячої творчості, дошкільного навчального закладу, центральної районної лікарні, центру ПМСД, відділу культури та працівників музею, дитячої музичної школи, централізованої бібліотечної системи, будинку культури і мистецтв.

Біговою доріжкою урочисто проїхали наймолодше подружжя, за ними – золоті ювіляри.

Участь у параді також взяли юні спортсмени – гордість селища, учасники святкового марафонського пробігу на чолі з головою районного осередку національного Олімпійського комітету, призером п’яти чемпіонатів України з легкої атлетики серед ветеранів спорту А.Пасічником.

1909166Завершили парад велосипедисти на мотоциклісти району.

Після завершення параду з вітальними словами та побажаннями до присутніх звернувся голова об’єднаної територіальної громади О.Московчук.

Святкова програма була доволі насиченою та різноманітною.

Розважали публіку місцеві аматори художнього мистецтва. На запрошення народного депутат України Володимира Мельниченка до селища завітала півфіналістка конкурсу «Голос. Діти» П.Рижак, зачарувавши присутніх українськими піснями та закордонними хітами.

«Родзинкою» програми став виступ «DZIDZIO» (пародія).

1909161119091610Запалили в серцях новоушичан магічний вогник та подарували глядачам незабутні враження актори Вінницького театр вогню «Fiery Dream».

Поділитися:
18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму
17.05.2024 14:30
Цього року 18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму. 18 травня – це 80-ті роковини депортації…
З 13 до 17 травня - Європейський тиждень громадського здоров’я
15.05.2024 14:30
В Україні цей захід відзначають уже вшосте. Ця акція має на меті привернути увагу до здоров’я та добробуту громадян, а також сприяти співпраці профільних спільнот у Європі. &nbsp…
За реагування прокуратури енергопостачальник поверне кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію
14.05.2024 14:31
За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської окружної прокуратури Чемеровецькій та Закупненській селищним радам буде повернуто надмірно сплачені кошти за закупівлю електроенергії. …