Всеукраїнські змагання учнівської молоді з повітряних зміїв

05061810506183Вихованці Новоушицького будинку дитячої творчості взяли участь у Всеукраїнських відкритих змаганнях учнівської молоді з повітряних зміїв!

З 29 травня по 01 червня 2018 року в м. Дніпро, на аеродромі Кам’янка, зустрічали учасників Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з повітряних зміїв. Більше 75 учасників представили моделі повітряних зміїв у дев’яти класах. Змагання були організовані Українським державним центром позашкільної освіти спільно з Дніпропетровським обласним центром науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді.

0506182Цього року Хмельницьку область представляла команда Новоушицької ОТГ у складі учнів Новоушицького НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія» (Мельник Владислав, Кушнір Ірина, Кліменок Валерія та Оліневич Богдан) та тренера-керівника команди Луцака Євгена, керівника гуртка Новоушицького будинку дитячої творчості. Поїздка стала можливою завдяки фінансовій підтримці селищного голови Московчука Олега Васильовича та начальника відділу освіти молоді та спорту селищної ради Власової Маргарити Миколаївни.

Команда показала високий професійний рівень та техніку керування повітряними зміями та в результаті зайняла 5 місце.

Слід зазначити, що під час виготовлення моделей зміїв вихованці виявили велику фантазію та творчість. Різноманітність моделей вразила суддів, а їх різнобарвність не залишила байдужими гостей свята. Безсумнівним лідером глядацьких симпатій став змійковий потяг, що складався зі 100 зміїв-ромбів, об’єднаних у 6 арок.

Вихованці продемонстрували витримку та терпіння, яких потребує виготовлення зміїв, уміння ними управляти, обізнаність в аеродинаміці. Під час проведення стендової оцінки зміїв враховувались такі критерії, як оригінальність та складність конструкції, охайний ескіз (креслення), оригінальне оздоблення, якість та майстерність виготовлення.

Учасники змагань, тренери-керівники команд та члени суддівської колегії повернулись додому із гарним настроєм та приємними враженнями.

Вітаємо переможців та призерів в особистій та командній першості відкритих змагань учнівської молоді з повітряних зміїв і бажаємо всім учасникам та їх керівникам подальших успіхів, вдалих стартів та нових перемог!

Поділитися:
Як захистити себе від інтернет-шахраїв: поради кіберполіції
19.09.2024 13:36
Шахраї стають дедалі хитрішими, маскуючи свої атаки під офіційні сайти й акаунти. Щоб уникнути пасток шахраїв, кіберполіція радить перевіряти джерела інформації та користуватися двофакторною…
Кам’янець-Подільська окружна прокуратура забезпечила повернення у комунальну власність земель в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища
19.09.2024 13:28
Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання судових рішень про визнання незаконними та скасування наказів ГУ Держгеокадастру та державної реєстрації права власності на…
19 вересня - День селища
19.09.2024 08:45
ДОРОГІ КРАЯНИ! Цьогоріч ми відзначаємо 585 років від першої писемної згадки про Нову Ушицю. Вкотре ми не організовуємо гучних святкувань з нагоди Дня селища, адже в нашій країні триває війна…