22 березня – Всесвітній день води!

22 березня 1993 року Генеральною Асамблеєю ООН започатковано щорічне відзначення Всесвітнього дня води. Метою проведення Дня води є привернення уваги суспільства до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Цей День дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства.

Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Відзначення цього Дня сприяє підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту.

Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води: «Прискорення змін» та проходить вона під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і спрямована на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.

Рішенням Новоушицької селищної ради від 22 грудня 2022 року №24 затверджено програму «Питна вода Новоушиччини» на 2023 рік.

Проблеми водопостачання населення та якості питної води мають стратегічне значення для Новоушицької територіальної громади та потребують комплексного вирішення. Упровадження заходів обумовлено потенційною загрозою ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в громаді внаслідок низької якості питної води, обмеженістю інвестицій та дефіцитом фінансових ресурсів, необхідних для розвитку, утримання в належному технічному стані та експлуатації систем питного водопостачання та водовідведення.

Реалізація завдань програми спрямована на заміну застарілого обладнання, проведення поточного та капітального ремонту мереж водопровідного та каналізаційного господарства, створення нових мереж та свердловин, що в результаті дозволить покращити якість питної води відповідно до вимог ДСанПін 2.2.4-171-10 Державні санітарні норми та правила «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»; підвищити рівень якості послуг з водопостачання та водовідведення, які надаються населенню, зниження негативного впливу на навколишнє природне та покращення екологічної ситуації внаслідок зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій на каналізаційних та насосних станціях, зниження аварійності у водопровідному та каналізаційному господарстві.

Метою Програми є забезпечення прав громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення якісною питною водою в необхідних обсягах та відповідно до встановлених нормативів щодо якості питної води, забезпечення розвитку та реконструкції систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення населених пунктів громади.

Поділитися:
Селищна рада запрошує на роботу у відділ "Центр надання адміністративних послуг" державного реєстратора
26.04.2024 20:59
Новоушицька селищна рада повідомляє, що станом на 26 квітня 2024 року є вакантна посада державного реєстратора відділу «Центр надання адміністративних послуг». Відповідно до Закону України «Про…
Відбулося покладання квітів до пам’ятного знака героям-чорнобильцям
26.04.2024 14:09
Аварія, що сталася на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою катастрофою в усій історії ядерної енергетики. Минає 38 років від подій, які змінили…
Конкурс дитячої творчості «Мирні міста» 2024
26.04.2024 09:17
Міжнародна організація Mayors for Peace («Мери за мир») оголосила Конкурс дитячої творчості «Мирні міста» 2024. До участі у конкурсі запрошуються діти віком 6-15 років (у 2-х категоріях: 1) 6-10…