Минає 10 років, як загинув сержант Руслан КУЛІБАБА

#новоушиччина_герої

Сьогодні минає 10 років, як загинув сержант, водій-заправник 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ Руслан Миколайович Кулібаба.

Під час заходу на посадку на аеродром міста Луганськ, ворогом був підбитий літак ІЛ-76 МД Повітряних Сил ЗСУ. На борту літака знаходилось 40 військовослужбовців, серед них - Руслан Кулібаба, та 9 членів екіпажу літака. В результаті катастрофи, весь особовий склад десанту та екіпаж літака загинув.

Герой народився 12 лютого 1982 року в місті Нікополь Дніпропетровської області. У 1999 році закінчив ЗОШ № 8 міста Нікополь.

Проходив строкову військову службу в лавах ЗСУ. У 2008 році закінчив Нікопольський інститут Міжрегіональної Академії управління персоналом за спеціальністю «Правознавство». Працював у кримінальному відділі Нікопольського міського відділу Управління МВС України.

Навесні 2014 року Руслан був мобілізований до лав ЗСУ. З літа 2014 року брав участь в АТО на сході України. Загинув 14 червня 2014 року. 25 липня 2014 року Героя поховали на міському кладовищі міста Нікополь.

Посмертно Руслана Кулібабу нагороджено нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту», та відзнаками Президента України - орденом «За мужність» III ступеня, відзнакою «За участь в антитерористичній операції» (посмертно).

У Руслана Кулібаби залишилися батьки, які проживають у с. Глібів. Він єдиний син у сім’ї… Щиро співчуваємо батькам Руслана, усім рідним та близьким Героя.

Вічна пам’ять Воїну, якому навіки 32 роки…

Поділитися:
Запрошуємо на роботу фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб
26.09.2024 15:46
У зв’язку із запровадженням Кабінетом Міністрів України інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя та для підтримки осіб, які захищають незалежність,…
Утворена конкурсна комісія для обрання членів наглядової ради Новоушицької лікарні
26.09.2024 15:12
За рішенням селищної ради 26 вересня 2024 року утворена конкурсна комісія для обрання членів наглядової ради комунального некомерційного підприємства «Новоушицька багатопрофільна лікарня»…
Відбулися Загальні збори Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України
26.09.2024 08:17
24 вересня 2024 року в місті Хмельницький відбулися Загальні збори Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України. У роботі Зборів взяли участь сільські, селищні, міські голови громад…