На Хмельниччині за позовом прокуратури до державної власності повернуто землі енергетики вартістю більше 5 млн. грн.

191577 1 За результатами розгляду позовних вимог Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури недобросовісного землекористувача зобов’язано повернути державі земельну ділянку вартістю 5,6 млн. грн., розташовану на території Борсуківської сільської ради Новоушицького району Хмельницької області.

Прокуратурою встановлено, що у березні 2018 року Новоушицькою районною державною адміністрацією у користування для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд електростанції з використанням енергії сонця товариству надано 20 га землі.
Відповідно до договору оренди землі, укладеного на 49 років, плата за її використання визначена у розмірі 170 тис. грн. у рік.
Станом на січень цього року орендарем допущено заборгованість з її сплати на суму 180 тис. грн., а вимоги орендодавця сплатити кошти та повернути ділянку розпоряднику землі проігноровано.
Тому, діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання вказаного договору оренди землі та повернення ділянки законному користувачу.
Відтак, за реагуванням прокуратури неправомірне використання землі державної власності вартістю понад 5 млн. грн. припинено.

Поділитися:
Відбулося засідання комісії з питань надання матеріальної грошової допомоги
21.05.2024 09:31
20 травня відбулося засідання комісії з питань надання матеріальної грошової допомоги мешканцям Новоушицької територіальної громади. Члени комісії розглянули 57 заяв громадян, які надійшли у…
ГУ ПФУ в Хмельницькій області інформує
20.05.2024 16:26
ГУ ПФУ в Хмельницькій області проводить "гарячу" телефонну лінію Графік обслуговування громадян на віддалених робочих місцях Алгоритм здійснення виплати за лікарняним Чи може пенсіонер-ВПО…
За втручання Кам’янець-Подільської окружної прокуратури до ОТГ повернуто майже пів мільйона бюджетних коштів
20.05.2024 16:13
За результатами розгляду позовної заяви окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу місцевого самоврядування про стягнення з постачальника близько пів мільйона гривень, які останній…