Пам’яті Героя Євгенія Висльовського

Вчора, у День Збройних сил України, у селі Вільховець відкрито пам’ятну дошку загиблому Герою - Євгенію Висльовьскому. Її розмістили на Вільховецькій ЗОШ I-III ст. ім. Ф.С. Бацури, де з 2009 по 2016 роки навчався Євгеній.

23-річний сапер Євгеній Висльовський народився та виріс у с. Нова Гута, навчався у початковій школі в Новій Гуті, далі - у школі с. Вільховець. Закінчив Хмельницький економічний університет, потім служив у складі підрозділів однієї з військових частин, що дислокуються в Кам'янці-Подільському.

23-річний сапер Євгеній Висльовський загинув у перший день повномасштабного вторгнення, виконуючи бойове завдання.

Відповідно до Указу Президента України від 7 квітня 2022 року Євгенія Висльовського посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі).

На шкільному подвір’ї, де колись зростав Женя, зібралися учні, вчителі, рідні, земляки. Зі словами співчуття рідним і близьким та вдячності Герою виступили селищний голова Анатолій Олійник, старший офіцер третього відділу Кам’янець-Подільського РТЦК та СП, майор Валерій Соловйов.

Ігор Шевченко, директор Вільховецької ЗОШ I-III ст. ім. Ф.С. Бацури розповів, що Євгеній був чемним та здібним учнем, старостою класу, першим помічником класного керівника: “Завжди усміхнений, привітний, щирий… Женя гарно навчався, брав участь у громадському житті школи, спортивних заходах. Життєрадісна і працьовита дитина. Коли Євгеній навчався на першому курсі університету, нам прийшла подяка вчителям за гарну підготовку хорошого студента”.

Меморіальну дошку відкрила мати Героя - Людмила Миколаївна, її освятив отець Адам.

Царство Небесне Євгенію. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Герої не вмирають! Вони навіки житимуть у нашій пам'яті та серцях!

Поділитися:
ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ВШАНОВУВАЛИ УЧНІ ТА ЮННАТИ ВІЛЬХОВЕЦЬКОГО ЛІЦЕЮ ІМЕНІ ФЕДОРА СТЕПАНОВИЧА БАЦУРИ
04.10.2024 15:31
З нагоди Дня захисників і захисниць України у Вільховецькому ліцеї імені педагога-натураліста Федора Степановича Бацури ліцеїсти і юннати та їх педагоги вшановували захисників України на національно…
Навіки 44... Громада провела в останню дорогу Героя Олега МЕЛЬНИКА
04.10.2024 15:24
Біль, сум, сльози… Новоушиччина вкотре в жалобі. Сьогодні у с. Глибочок громада провела в останню дорогу сержанта Олега Григоровича МЕЛЬНИКА. Герой загинув 27 вересня 2024 року під час виконання…
На позачерговому засіданні виконавчого комітету розглянуто 15 питань
03.10.2024 15:26
Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Члени виконкому розглянули та ухвалили рішення з 15-ти питань. Рішеннями виконкому надано статус дитини, яка…