Прокуратура домоглася стягнути в порядку регресу понад 328 тис. грн до бюджету

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура через суд домоглася стягнути з колишнього керівника НПП «Подільські Товтри» матеріальну шкоду в сумі понад 328 тис. грн. в порядку регресу.

Так, за рішеннями судів трьох незаконно звільнених працівників НПП «Подільські Товтри» поновлено на посадах, а за вимушений прогул на їх користь з бюджету виплачено грошові кошти.

Зокрема встановлено, що у вересні 2018, травні 2019 та березні 2020 років, колишнім директором НПП «Подільські Товтри» звільнено з займаних посад працівників Парку. Не погоджуючись із вказаними наказами звільнені оскаржили їх правомірність до суду.

Рішеннями Кам’янець-Подільського міськрайонного суду неправомірність прийнятих наказів не лише підтверджено та скасовано, а й виплачено на користь незаконно звільнених працівників понад 328 тис. грн. за вимушений прогул.

Про вказані судові рішенні окружній прокуратурі стало відомо шляхом самостійного моніторингу веб-порталу «Єдиний державний реєстр судових рішень».

Враховуючи положення чинного законодавства про працю, щодо повної матеріальної відповідальності службової особи винної в незаконному звільненні працівника, підтвердженого відповідною постановою Пленуму Верховного суду про покладення обов’язку з відшкодування шкоди, заподіяної підприємству, установі, організації у зв’язку з оплатою незаконно звільненому часу вимушеного прогулу, на винну службову особу, за наказом або розпорядженням якої відбулося незаконне звільнення, окружною прокуратурою у 2022 році в інтересах Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України пред’явлено 3 позовних заяви про стягнення з колишнього керівника на користь НПП «Подільські Товтри» шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівників на загальну суму 328 тис. грн.

Позицію прокуратури підтримано місцевим та апеляційним судами, позовні заяви задоволено в повному обсязі.

Вказані рішення, на даний час, набрали законної сили та окружною прокуратурою вживаються заходи з їх реального виконання.

Інформація надана

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою

Поділитися:
Відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Новоушицької селищної ради
01.05.2024 12:45
Члени комісії розглянули один протокол про адміністративне правопорушення, яке передбачене статтею 152 КУпАП України (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених…
Минає 6 років, як загинув Герой Костянтин Паршенко
29.04.2024 11:54
У неділю, 28 квітня, минуло 6 років, як під час виконання службового завдання у смт Новоайдар Луганської області загинув наш земляк ПАРШЕНКО Костянтин Сергійович. Костянтин народився 24 листопада…
Оголошується конкурсний відбір учасників Тренінгу для тренерів щодо формування ефективних освітніх мереж
29.04.2024 11:31
Хмельницьке регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ оголошує конкурсний відбір учасників Тренінгу для тренерів щодо формування ефективних освітніх мереж в умовах відбудови та відновлення…