Рідним загиблих Героїв вручили посмертні державні нагороди

31 липня у Кам’янець-Подільській районній військовій адміністрацій рідним загиблих Героїв вручено державні нагороди.

Відповідно до указів Президента України, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено наших земляків:

солдата КАСПРУКА Володимира Михайловича (посмертно)

солдата МАРОХУ Олександра Васильовича (посмертно)

Нагороди вручені дружині Володимира Михайловича КАСПРУКА Світлані Володимирівні та матері Олександра Васильовича МАРОХИ Людмилі Севастянівні.

КАСПРУК Володимир Михайлович народився 26 квітня 1976 року в с. Браїлівка. Навчався у місцевій школі. У Говорівському професійному училищі здобув спеціальність “Плиточник-штукатур”.

Працював на будівельних та ремонтних роботах.

Володимир КАСПРУК з 2015 року захищав Україну, був учасником АТО, ООС. Відразу після повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини - спочатку служив у роті охорони, згодом був мобілізований у військову частину А3715.

Загинув Герой 23 грудня 2023 року в с. Синьківка Куп'янського району Харківської області.

МАРОХА Олександр Васильович народився народився 22.12.1984 року в селі Заміхів. Закінчив Заміхівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Говірський професійний аграрний ліцей, служив у армії. Працював на Хмельницькому радіозаводі, їздив на заробітки.

Служив у третьому стрілецькому відділенні 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти військової частини А4058. Військове звання – солдат, посада – гранатометник.

Загинув Герой 08.09.2022 року, виконуючи військовий обов’язок, у населеному пункті Вовчий Яр Харківської області внаслідок підриву на міні.

Світлини зі сторінки Кам'янець-Подільської РВА у фейсбуці.

Поділитися:
ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ВШАНОВУВАЛИ УЧНІ ТА ЮННАТИ ВІЛЬХОВЕЦЬКОГО ЛІЦЕЮ ІМЕНІ ФЕДОРА СТЕПАНОВИЧА БАЦУРИ
04.10.2024 15:31
З нагоди Дня захисників і захисниць України у Вільховецькому ліцеї імені педагога-натураліста Федора Степановича Бацури ліцеїсти і юннати та їх педагоги вшановували захисників України на національно…
Навіки 44... Громада провела в останню дорогу Героя Олега МЕЛЬНИКА
04.10.2024 15:24
Біль, сум, сльози… Новоушиччина вкотре в жалобі. Сьогодні у с. Глибочок громада провела в останню дорогу сержанта Олега Григоровича МЕЛЬНИКА. Герой загинув 27 вересня 2024 року під час виконання…
На позачерговому засіданні виконавчого комітету розглянуто 15 питань
03.10.2024 15:26
Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Члени виконкому розглянули та ухвалили рішення з 15-ти питань. Рішеннями виконкому надано статус дитини, яка…