Сьогодні минає десять років, як загинув прикордонник Олександр ДЗЮБЕЛЮК

Сьогодні минає десять років, як у Новушицьку громаду війна принесла першу чорну звістку про загибель Захисника України - 27 липня 2014 року загинув 24-річний прикордонник, старший лейтенант Олександр Миколайович ДЗЮБЕЛЮК, який народився та виріс у с. Каскада.

Олександр ДЗЮБЕЛЮК народився 23 липня 1990 року. Навчався у Новоушицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Новоушицькому коледжі ПДАТУ, Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.

Олександр з 2007 року проходив службу в лавах Державної прикордонної служби України. У 2011 році закінчив академію державної прикордонної служби за спеціальністю «Управління основними підрозділами охорони державного кордону».

У 2011-2013 роках служив старшим інспектором прикордонної служби відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Лядова», з 2013 року – заступником начальника мобільної прикордонної застави «Могилів-Подільський» 24-го прикордонного загону (ІІ категорії) Південного регіонального управління (І категорії) Державної прикордонної служби України.

З червня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. 27 липня 2014 року старший лейтенант Олександр Дзюбелюк загинув в результаті прямого попадання артилерійського снаряду в бліндаж під час масованого артилерійського обстрілу з території рф прикордонного пункту пропуску «Довжанський» поблизу селища Довжанське Луганської області.

30 липня 2014 року громада провела у останню дорогу нашого першого Героя - Олександра. Тоді всі усвідомили, що війна вбиває, що Герої помирають, що батьки хоронять дітей…

Сьогодні у центрі Нової Ушиці було людно. Земляки, рідні, друзі-прикордонники, керівництво громади прийшли вшанувати пам’ять Олександра ДЗЮБЕЛЮКА до меморіальної композиції “Твої Герої, Новоушиччино”. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Олександра та всіх Героїв. Селищний голова Анатолій ОЛІЙНИК висловив співчуття батькам, бабусі, сестрі, усім рідним та близьким загиблого.

Біля світлин наших Героїв звучали спогади про життєвий шлях Олександра, його авторські вірші (у 2016 році батьки видали збірку поезій сина «Моє життя – свобода руху, землею рідною іти»), пролунав дзвін пам’яті… На кладовищі с. Каскада до могили Олександра поклали квіти.

Царство Небесне та вічна пам’ять Олександру Дзюбелюку, доземний уклін Захиснику України та його батькам.

Поділитися:
ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ВШАНОВУВАЛИ УЧНІ ТА ЮННАТИ ВІЛЬХОВЕЦЬКОГО ЛІЦЕЮ ІМЕНІ ФЕДОРА СТЕПАНОВИЧА БАЦУРИ
04.10.2024 15:31
З нагоди Дня захисників і захисниць України у Вільховецькому ліцеї імені педагога-натураліста Федора Степановича Бацури ліцеїсти і юннати та їх педагоги вшановували захисників України на національно…
Навіки 44... Громада провела в останню дорогу Героя Олега МЕЛЬНИКА
04.10.2024 15:24
Біль, сум, сльози… Новоушиччина вкотре в жалобі. Сьогодні у с. Глибочок громада провела в останню дорогу сержанта Олега Григоровича МЕЛЬНИКА. Герой загинув 27 вересня 2024 року під час виконання…
На позачерговому засіданні виконавчого комітету розглянуто 15 питань
03.10.2024 15:26
Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Члени виконкому розглянули та ухвалили рішення з 15-ти питань. Рішеннями виконкому надано статус дитини, яка…