Спеціальний рахунок для подання одноразової декларації.

Новоушицька ДПІ ГУ ДПС в Хмельницькій області нагадує, що 1 вересня 2021 року стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року.

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Ця можливість надана нормами Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання в національній та іноземній валютах, банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування затверджено постановою Правління Національного банку України від 5 серпня 2021 року № 83.

Відповідно до постанови, декларант при відкритті спеціального рахунку подає анкету та заяву. В анкеті зазначаються персональні дані платника. Заява є підтвердженням того, що отримані ним активи не належать до таких, які не можуть бути обʼєктами декларування відповідно до закону щодо одноразового добровільного декларування (Закон України № 1539).

Документом, зокрема, визначено як банком здійснюється перевірка декларанта, у яких випадках платнику може бути відмовлено у відкритті такого рахунку, особливості договору, який укладається між банком та декларантом тощо.

Поділитися:
Відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради
19.04.2024 14:01
Вчора відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради. Члени виконкому розглянули та ухвалили рішення з 32 питань. Члени виконавчого комітету ухвалили рішення надати матеріальну грошову…
Анатолій Олійник передав автомобіль для захисників
19.04.2024 10:58
Вчора селищний голова Анатолій Олійник передав автомобіль Volkswagen Transporter нашим землякам, які захищають Україну на Куп’янському напрямку. Автомобіль вартістю 94 тисячі гривень придбаний за…
Проведено показовий День цивільного захисту в Новоушицькій селищній територіальній громаді
19.04.2024 09:22
З метою відпрацювання єдиних методичних підходів до організації і проведення таких важливих заходів 17 квітня 2014 року, у Новоушицькій ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 було проведено Показовий День цивільного…