Судитимуть директора товариства, який обвинувачується у заволодінні державними коштами

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо директора товариства за фактом службового підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Під час досудового розслідування встановлено, що між комунальним підприємством Дунаєвецької міської ради Кам’янець-Подільського району та Товариством (підрядником) укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту покрівлі житлового будинку. Вартість робіт становила більш як 290 тис. грн бюджетних коштів.

В подальшому, директор Товариства, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості, завищивши обсяги фактично виконаних робіт та матеріалів. Як наслідок, місцевому бюджету заподіяно шкоду на суму майже 40 тис. грн.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися:
Відбулося пленарне засідання 58 сесії Новоушицької селищної ради
28.03.2024 18:20
Сьогодні відбулося пленарне засідання 58 сесії Новоушицької селищної ради. Депутати розглянули та ухвалили рішення з 33 питань порядку денного. Рішенням депутатів внесено зміни до Програми…
Продається нежитлове приміщення
28.03.2024 16:17
Фонд державного майна оголошує аукціон з продажу нежитлового приміщення в Новій Ушиці. Регіональне відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях оголосило…
Передано рації воїну-земляку
27.03.2024 17:33
Сьогодні до селищного голови Анатолія ОЛІЙНИКА завітав військовослужбовець Іван ШЕРЕМЕТ зі своїми рідними. Очільник громади вручив захиснику рації фірми “Моторола”, які необхідні для виконання…