У громаді розпочато весняну хлорацію громадських колодязів

Використання якісної води для пиття та побуту є однією з найважливіших потреб людини та запорукою збереження її здоров’я. Але слід пам’ятати, що вода не тільки потрібна і корисна, але може бути одним із факторів передачі багатьох інфекційних захворювань, у першу чергу кишкових інфекцій: холери, вірусного гепатиту А, дизентерії, лептоспірозу та ряд інших.

Найбільш поширеним джерелом питного водопостачання в населених пунктах є криниці, які живляться водою з поверхневих водоносних горизонтів і через це дуже вразливі до різноманітних причин забруднення.

З метою профілактики епідемічним ускладненням в громаді, фахівцями Новоушицького відділення ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», в березні місяці поточного року розпочато весняну хлорацію криниць громадського користування в населених пунктах Новоушицької ОТГ. З метою дезінфекції застосовуються дозволені МОЗ України дезінфекційні засоби, які внесені у відповідний державний реєстр деззасобів та випускаються у вигляді таблеток, розчинних у воді. Дезінфекція проводиться відповідно до інструкцій щодо застосування вказаного препарату. Після проведення дезінфекції джерел нецентралізованого водопостачання, буде проведено лабораторний контроль якості питної води в акредитованій лабораторії Новоушицького відділення.

Слід зазначити, що єдиним способом оцінити якість та безпечність води є проведення лабораторних досліджень за санітарно-хімічними, мікробіологічними, паразитологічними показниками. Якщо у вас виникли сумніви щодо якості води, яку ви споживаєте: можете звернутись до Новоушицького відділення ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ України» для проведення лабораторних досліджень.

Наша установа також надає послуги з проведення дезінфекції води з водогонів,криниць та каптажів, яку необхідно проводити весною та восени.

Отже, не будьте байдужими до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей.

Фельдшер санітарний

Новоушицького відділення

ДУ «Хмельницький обласний центр контролю

та профілактики хвороб МОЗ України» Людмила Ріпак

Поділитися:
ГУ ПФУ в Хмельницькій області інформує
03.05.2024 12:15
У квартирі зареєстрована сім’я з трьох осіб. Дружина з дитиною виїхали за кордон. Скільки осіб буде враховано при призначенні субсидії? До складу домогосподарства включаються всі особи, які…
Безоплатна правнича допомога для людей похилого віку
03.05.2024 12:09
Понад 180 тисяч людей похилого віку у 2023 році звернулися до юристів системи безоплатної правничої допомоги. З них майже 17 тисяч отримали безоплатну вторинну правничу допомогу. В більшості…
Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт
03.05.2024 12:06
Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд…