У с. Борсуки відкрито пожежно-рятувальний підрозділ

Вчора у нашій громаді відбулося відкриття Борсуківського пожежно-рятувального підрозділу. Це 8-ий пожежно-рятувальний підрозділ у Новоушицькій громаді.

Тут розпочинають роботу місцева пожежна команда та добровільна пожежна охорона. Вони працюватимуть на території сіл Борсуки, Косиківці, Шелестяни, Садове, Бучая, Песець, Отроків.

Селищний голова Анатолій ОЛІЙНИК зазначив, що відкриття підрозділу - результат плідної співпраці з бізнесом, керівництвом ДСНС, громадою с. Борсуки. Він подякував другому загону ГУ ДСНС у Хмельницькій області за наданий автомобіль АЦ-40 (131), Групі Компаній Енселко - за кошти, надані для ремонтних робіт підрозділу. Також очільник громади подякував старості с. Борсуки Віктору СМІШКУ і жителям села.

На знакову подію завітали гості - голова обласної ради Віолета ЛАБАЗЮК, депутати обласної ради Петро ЛАБАЗЮК, Валентина ГЛАДІЙ, заступник начальника ГУ ДСНС у Хмельницькій області Дмитро СТЕЦЮК, представники Групи Компаній Енселко Петро ХМІЛЬОВСЬКИЙ та Віктор ТРАЧУК.

Віолета ЛАБАЗЮК побажала місцевій пожежній команді та добровільній пожежній охороні, щоб їхня робота попереджала надзвичайні ситуації та пожежі. Віолета Олександрівна вручила селищному голові подяку обласної ради та відзначила позитивний досвід нашої громади у створенні пожежних команд.

Петро ЛАБАЗЮК передав для пожежної команди каски та два пожежних рукави. Представники Групи Компаній Енселко передали сертифікат на фінансову підтримку підрозділу.

На обслуговуванні підрозділу - два спецавтомобілі. Наразі у пожежно-рятувальному підрозділі працюють три працівники на постійній основі і 4 добровольці. Їхніми основними завданнями є рятувальні роботи, гасіння пожеж, попередження виникненням НС.

Нині ми живемо в непростий для країни час. Створення даного підрозділу дасть змогу зміцнити систему цивільного захисту краю та дозволить оперативніше реагувати на пожежі, запобігати пошкодженню майна, врожаїв та зберігати життя мешканців громади.

Поділитися:
27 липня - День медичного працівника
26.07.2024 13:47
Напередодні Дня медичного працівника, який вже другий рік поспіль відзначаємо 27 липня, селищний голова Анатолій ОЛІЙНИК та його заступник Олександр МОСКОВЧУК привітали медиків Новоушиччини з…
Представники ХОБФ "Подільська Перлина" надали допомогу для внутрішньо переміщених осіб
25.07.2024 14:11
Новоушицька селищна рада продовжує співпрацювати з різними громадськими організаціями та благодійними фондами щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні у Центрі надання соціальних…
Належний рівень бюджетного забезпечення громад обговорили на Загальних зборах Хмельницького РВ Асоціації міст України
25.07.2024 13:07
До позачергового засідання Загальних зборів Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, яке відбулось напередодні, 24 липня, в онлайн-форматі долучились понад пів сотні…