Відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09051650905161З нагоди 71-ї річниці перемоги у Другій світовій війні у селищі, біля пам’ятного знака загиблим воїнам відбувся мітинг-реквієм. З кожним роком Друга світова війна на крок, на перегорнуту сторінку віддаляється від нас. Та забути звитягу наших батьків, дідів, прадідів неможливо.

09051630905164Традиційно урочистою ходою сивочолі герої Другої світової війни та сучасні герої – учасники антитерористичної операції пройшлись центральною вулицею селища до пам’ятника. Разом з ними пройшли учні шкіл з портретами своїх дідів та прадідів, делегації від трудових колективів підприємств, установ та організацій, жителі селища, молодь.

З теплими словами подяки до ветеранів, яких з кожним роком стає все менше, звернулось: селищний голова О.Московчук, голова райдержадміністрації Ю.Танасійчук, голова райради О.Проциш.

Слово мали також помічник народного депутата України В.Мельниченка С.Тимчук, військовий комісар Новоушицького райвійськкомату Р.Юрчик, голова районної ради ветеранів війни та праці В.Смішко.

Від імені дітей та молодого покоління виступили учні Новоушицького НВК “ЗОШ I-III ст. №1, гімназія”. Як символи миру і спокою на рідній землі вони випустили в небо кульки та голубів.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів та померлих ветеранів Другої світової війни, загиблих на сході України героїв.

Заходи продовжились у центральному парку, де всі бажаючі мали змогу послухати військові пісні у виконанні муніципального духового оркестру та солістів Кам’янець-Подільського районного центру культури і мистецтв «Розмай».

Поділитися:
З 13 до 17 травня - Європейський тиждень громадського здоров’я
15.05.2024 14:30
В Україні цей захід відзначають уже вшосте. Ця акція має на меті привернути увагу до здоров’я та добробуту громадян, а також сприяти співпраці профільних спільнот у Європі. &nbsp…
За реагування прокуратури енергопостачальник поверне кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію
14.05.2024 14:31
За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської окружної прокуратури Чемеровецькій та Закупненській селищним радам буде повернуто надмірно сплачені кошти за закупівлю електроенергії. …
Рідним Героїв з Новоушиччини вручено державні посмертні нагороди
14.05.2024 10:25
Минулого тижня у Кам’янець-Подільській районній державній адміністрації рідним загиблих Героїв вручено посмертні державні нагороди. Орденами “За мужність” III ступеня нагороджено наших земляків -…