Засідання сесії 28.01.2021

Сьогодні, 28 січня, відбулося пленарне засідання п’ятої сесії Новоушицької селищної ради VIII скликання. Розглянуто 33 питання, які попередньо були вивчені та обговорені на засіданнях постійних комісій.
Затверджено важливі для розвитку громади програми, зокрема Програму економічного та соціального розвитку Новоушицької територіальної громади на 2021 рік, Програму бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Новоушицької територіальної громади на 2021-2022 роки та Програму наближення адміністративних послуг до населення.
Рішенням сесії створено комунальне підприємство «Новоушицьке бюро технічної інвентаризації» Новоушицької селищної ради. Голова громади Анатолій Олійник підкреслив важливість функціонування такої установи в громаді.
«Нашим громадянам не доведеться їхати в інші міста, вони зможуть отримати послуги із технічної інвентаризації нерухомого майна в межах громади», - зазначив посадовець.


При розгляді питання надання невитребуваних земельну часток (паїв), Анатолій Олійник зауважив, що перевагу в отриманні будуть мати ті фермерські господарства, що беруть активну участь в соціальному житті наших сільських територій.
Керівник громади також наголосив на тому, що на сьогодні повністю припинено прийом заяв на приватизацію земельних ділянок, поки не буде здійснена повна інвентаризація земель. Наразі для детального вивчення цього питання створено дві спеціальні комісії.
У зв’язку з нещодавнім приєднанням до Новоушицької громади колишніх Борсуківської, Вахновецької та Зеленокуриловецької сільських рад прийнято рішення здійснити передачу майна та закріпити його на праві оперативного управління за відділом освіти, молоді та спорту, відділом культури, туризму та з питань засобів масової інформації та комунальним некомерційним підприємством «Новоушицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоушицької селищної ради, а також на баланс ГП «Комунальник» та ГП «Водоканал».
З детальним переліком питань, результатами голосування і прийнятими рішеннями можна ознайомитися на сайті Новоушицької селищної ради у розділі «Рішення сесії».

ses28ses 28

Поділитися:
18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму
17.05.2024 14:30
Цього року 18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму. 18 травня – це 80-ті роковини депортації…
З 13 до 17 травня - Європейський тиждень громадського здоров’я
15.05.2024 14:30
В Україні цей захід відзначають уже вшосте. Ця акція має на меті привернути увагу до здоров’я та добробуту громадян, а також сприяти співпраці профільних спільнот у Європі. &nbsp…
За реагування прокуратури енергопостачальник поверне кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію
14.05.2024 14:31
За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської окружної прокуратури Чемеровецькій та Закупненській селищним радам буде повернуто надмірно сплачені кошти за закупівлю електроенергії. …